test

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η υποκρισία του ΕΟΦ, η αλητεία της Πολιτείας και η τσέπη των καπνοβιομηχανιών

Και ξαφνικά τίθεται θέμα απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Γιατί όπως λένε εκείνοι που κόπτονται για την υγεία του πολίτη "το αναπνευστικό σύστημα και τα στοιχεία φλεγμονής που έχουν ανιχνευθεί έπειτα από κάπνισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι φανερά επηρεασμένα."
Αλήθεια; Και το τσιγάρο που επιβεβαιωμένα, εδώ και κάτι δεκαετίες, προσκαλεί καρκίνο, αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες εμφράγματος, περιέχει 20 ραδιενεργά στοιχεία κ.α. γιατί είναι νόμιμο; Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερα και πωλείται παντού;
Την ίδια στιγμή που βγαίνει στη φόρα η πρόθεση να απαγορευτεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΦ Αντώνης Δημόπουλος τόνισε πως το Υπουργείο υγείας έχει δεχθεί αιτήματα να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών των τσιγάρων κατά 20%, ευελπιστώντας ότι το μέτρο θα αναγκάσει πολλούς καπνιστές να το κόψουν.
Αφού είναι τόσο βλαβερό το κάπνισμα κύριοι τότε απαγορέψτε το όπως απαγορεύετε και τα ναρκωτικά. Μην λέτε ότι ανεβάζετε την τιμή του για να αποτρέψετε τον κόσμο. Για την τσέπη σας το κάνετε και οποιοιδήποτε δικαιολογία περί υγείας είναι απλή υποκρισία και κοροϊδία.
Παράλληλα, με τις συμπεριφορές σας, δίνετε πάτημα για νέες θεωρίες οικονομικής συνομωσίας που θα θέλουν να έχετε κρυφές συμφωνίες με καπνοβιομηχανίες ώστε να μπει φρένο στον μοναδικό ανταγωνιστή του κλασικού τσιγάρου, του εθιστικού τσιγάρου, του καρκινογόνου τσιγάρου, του δολοφονικού τσιγάρου.
Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει απλά μία τάση στροφής από τα συμβατικά τσιγάρα στα ηλεκτρονικά αλλά γίνεται και στάση ζωής. Αυτό το "στάση ζωής" είναι πονά πολύ τους μεγαλοεμπόρους καρκίνου. Οι απαγορεύσεις σε δημόσίους χώρους δεν βάζουν σε κίνδυνο το παντεσπάνι τους, ούτε και οι ανατιμήσεις καθώς ο άρρωστος καπνιστής θα παραμείνει δεμένος με το εμπόρευμα τους. Όταν όμως αυτός ο άρρωστος θα βρει κάτι που θα τον κάνει να πάψει να είναι τζάνκι πελατάκι τότε αυτό πονάει. Πονάει πολύ στην τσέπη που βλέπει το μέλλον των καπνοβιομηχανιών πολύ ζοφερό.
Και τι κάνει η πολιτεία; Τι κάνει ο ΕΟΦ; Μήπως ό,τι γίνεται για να σωθούν οι θέσεις εργασίας στις εταιρίες παραγωγής και εμπορίας καρκίνου (και το παντεσπάνι των στελεχών) που όσο ευημερούν τόσο μεγαλύτερο ΦΠΑ φέρνουν στα κρατικά ταμεία;
Αν θέλουν να απαγορεύσουν την πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου τότε να απαγορεύουν την πώληση και των συμβατικών τσιγάρων. Αν και τα δύο σκοτώνουν τότε αφήστε να επιλέξω εγώ με ποιο τρόπο θα πεθάνω και όχι εσείς. Και σίγουρα δεν θα επιλέξω τον τρόπο που θα γεμίσει την τσέπη σας.
Αλήτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...