test

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

W.A.S.P. "30 Years Of Thunder": Οι παρασκηνιακές λεπτομέρειες των εμφανίσεων στην χώρα μας; Δελτίο Τύπου

"Άδοξο τέλος είχανε οι συναυλίες για τα 30 χρόνια των W.A.S.P. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
 03wasp
Η πολλά υποσχόμενη συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυση των W.A.S.P. εξελίχθηκε σε φιάσκο στην Αθήνα και σε μη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Η εκβιαστική και καθ’ όλα αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του σχήματος W.A.S.P. οδήγησε στα απογοητευτικά για τους πιστούς οπαδούς της μπάντας γεγονότα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου και Σαββάτου 24 Νοεμβρίου.
Στους καλοκαιρινούς μήνες εν μέσω αντεγκλήσεων με το Γερμανικό «agency» επιβεβαιώθηκαν οι εμφανίσεις των WASP για την Αθήνα 23 Νοεμβρίου και για Θεσσαλονίκη 24 Νοεμβρίου.
Η συμφωνία προέβλεπε την εξόφληση της αμοιβής 100% πριν την εμφάνιση κάτι το οποίο και πραγματοποιήθηκε από την μεριά μας.
Βασική αξίωση τους επίσης ήταν η μη καταβολή από την πλευρά τους των διαχειριστικών εξόδων για την πώληση του merchandise δηλώνοντας ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την πώληση. Τους ενημερώσαμε λοιπόν για το τι προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για την πώληση merchandise συναυλίας.
Για να πραγματοποιήσουμε λοιπόν εμείς το αίτημα τους αυτό, ζητήσαμε μια επιστολή με την οποία να επιβεβαιώνεται ότι υπεύθυνοι για την εισαγωγή και πώληση των αντικειμένων θα είναι οι ίδιοι και ότι όλα τα έσοδα θα περιέλθουν αποκλειστικά σε αυτούς.
Την ημέρα της συναυλίας και ενώ όλα ήταν έτοιμα για να στήσουμε ένα ωραίο show που θα αποζημίωνε τους Έλληνες fans άρχισαν τα παρατράγουδα.
Φτάνοντας στο χώρο του Gagarin 205 απαίτησαν με την απειλή της μη εμφάνισης καθώς η αμοιβή τους είχε ήδη προεξοφληθεί και νιώθοντας ότι μπορούν να μας εκβιάσουν, να τους καταβάλουμε τον φόρο του εισοδήματος ΜΑΥΡΑ και να τους πληρώσουμε το 23% ΦΠΑ από τις πωλήσεις του merchandise που εμείς δεν είχαμε καμία σχέση.
Είναι γνωστό ότι όλες οι αμοιβές των καλλιτεχνών υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος. Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση να παρακρατά από την αμοιβή το αναλογούμενο ποσό για να το καταβάλει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.
Στη συνέχεια εκδίδει στο δικαιούχο ένα δικαιολογητικό ότι έχει παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος το οποίο κατατίθεται στην δίκια του φορολογική αρχή.
Όπως στην συνέχεια έγινε γνωστό ο παραπάνω εκβιασμός δεν έγινε δεκτός και απαιτήσαμε να μας επιστραφούν όλες οι αμοιβές που είχαμε προκαταβάλει προκειμένου να εξαργυρώσουμε τα εισιτήρια στον κόσμο που είχε ταλαιπωρηθεί τόσες ώρες περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες.
Ξαφνικά και ενώ ήξεραν ότι βγάλαμε ανακοίνωση ακύρωσης των συναυλιών, αναπάντεχα ο Γερμανός manager του συγκροτήματος μας ενημέρωσε ότι θα παίξουν και τότε όλο το προσωπικό μας με μεγάλη ταχύτητα έστησε τον εξοπλισμό που τους υπέδειξαν οι τεχνικοί του συγκροτήματος.
Πράγματι, μετά από 1 ½ ώρα καθυστέρησης, οι πόρτες άνοιξαν στις 22.30 και το συγκρότημα εμφανίστηκε στην σκηνή στις 23.40 . Η διάρκεια και η καλλιτεχνική αρτιότητα της συναυλίας είναι στην κρίση του κοινού και των ειδικών αλλά είναι προφανές ότι καταμαρτυρεί τον εξαναγκαστικό χαρακτήρα αυτής.
Μετά το τέλος της συναυλίας ζητήθηκε από την μεριά μας να επιστραφεί μέρος της αμοιβής της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να κρατηθεί ως εγγύηση για την εμφάνιση τους, με την γραπτή βεβαίωση ότι πριν της εμφάνιση τους θα τους καταβληθεί εκ νέου, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό.
Δώσαμε λοιπόν ραντεβού στις 13:00 στην Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία του show. Προσωπικό μάλιστα από την Αθήνα είχε μεταβεί στο Principal Club Theater ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε κόλλημα..
Οι W.A.S.P. όμως επέλεξαν να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνα τους και να μην απαντάνε στα emails τους και να «πουλήσουν» τους εκατοντάδες fans τους όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη αλλά και από τις γύρω πόλεις και γειτονικές χώρες που είχαν φτάσει από νωρίς στο χώρο.
Είναι κρίμα για ένα ιστορικό συγκρότημα να αμαυρώνει με το χειρότερο τρόπο την 30ετη ιστορία του διακόπτοντας έτσι μια μακρά σχέση με το ελληνικό κοινό που τόσο τους στήριζε ακόμα και στην δύσκολη οικονομική που είμαστε.
Η εξαργύρωση των εισιτήριων για την συναυλία στην Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει από αύριο 27 Νοεμβρίου από το Music Land."
Παραπάνω ήταν το δελτίο τύπου της διοργανώτριας Didi Music/Big Star Touring. Επειδή έχουν βγει πολλοί σε διάφορα media υποστηρίζοντας πως αναφέρουν αληθοφάνειες, με το παρακάτω κείμενο σας γνωστοποιώ τι είδαμε εγώ και ο συντάκτης του περιοδικού, Χάρης Μπελαδάκης.
Φτάνοντας το συγκρότημα το οποίο είχε ως εκπρόσωπο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, θέλησε ύστερα από απαίτηση του να μην πληρώσει τον απαιτούμενο Φ.Π.Α. 23% για τα T-Shirts που αναλογείτε σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η διοργανώτρια αρχή είχε γνωστοποιήσει εξ’ αρχής το γεγονός αυτό το οποίο είχαν υπογράψει στο συμβόλαιο ότι πρέπει να καταβληθούν οι φόροι ως προς το Ελληνικό Κράτος.
Είχε ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ αποσταλεί σε αυτούς, με τους ίδιους να αποστέλλουν ένα χαρτί στην εταιρία που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ότι για οποιοδήποτε τυχόν φορολογικό έλεγχο θα ήταν νομικά υπεύθυνοι εκείνοι.
Όταν έφθασαν εδώ, οι ίδιοι όμως ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ να χρησιμοποιήσουν την ταμιακή μηχανή ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ και όλοι οι φόροι να πληρωθούν από την ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ, έτσι ώστε να πουλήσουν αυτοί ανενόχλητοι τα μπλουζάκια τους και στην ουσία ΜΑΥΡΑ γι’ αυτούς!
Όταν έγινε σαφές προς αυτούς ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί, οι ίδιο ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ απλά αποφάσισαν λίγες ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας (και ενώ οι διαδικασία στησίματος του χώρου είχε ήδη ξεκινήσει) ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την εμφάνιση τους καθώς επίσης ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ, την οποία η διοργανώτρια αρχή είχε ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ, η οποία θα επιστρεφόταν στον κόσμο που είχε αγοράσει το εισιτήριο του για να παρακολουθήσει την εν λόγω εμφάνιση του συγκροτήματος. Οι ίδιοι ήταν ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ως προς τους διοργανωτές οι οποίοι προσπαθούσαν με ήρεμο και ευγενικό τρόπο να βρουν μια μέση λύση συμβιβασμού, δίχως να καταπατηθεί οποιοδήποτε νομικό πλαίσιο.
Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, το μόνο που ήταν λογικό να γίνει (εφόσον δεν δέχονταν την επιστροφή χρημάτων), ήταν να δεσμευθεί ο εξοπλισμός του συγκροτήματος, έως ότου γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τις εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μέχρι και ο κύριος Steven Duren (Blackie Lawless) βρέθηκε εντός του χώρου, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ότι θα έκανε κάποιες ενέργειες για να τα πάρει σε ΕΡΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ και παρ’ ολίγον να δημιουργηθεί σύρραξη. Ευτυχώς δεν έγινε.
Με την ώρα να έχει πάει ήδη 21:30 και τα περιθώρια να στενεύουν ως προς αυτούς, αποφάσισαν εν τέλει να πραγματοποιήσουν την συναυλία, έστω και δίχως αυτή να είναι full παραγωγή (είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις ως προς τον κόσμο περί ακύρωσης της εμφάνισης λίγα λεπτά πριν).
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι παρ’ όλο ότι το merchandise πήγε να στηθεί στο γνωστό σημείο που γίνεται συνήθως στο Gagarin 205, έχοντας μάλιστα ζητήσει 2 SECURITY καθώς επίσης ΚΑΓΚΕΛΑ, θεώρησαν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΣ και αμέσως ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ, κάτι που θέλησαν να κάνουν με σκοπό να μας ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ και πάλι ως κοινό.
Η τετράδα εμφανίστηκε στο κοινό στις 23:50 και από κει και πέρα τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά…
Είναι πραγματικά τραγικό να σε δανείζουν ως χώρα ΓΕΡΜΑΝΟΙ και να ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ…
Είναι πραγματικό τραγικό να κατάγεσαι από έναν λαό με ιστορία 500 και κάτι ψηλών χρόνων και να έρχεσαι εδώ να το παίζεις τσαμπουκάς….
Όσοι τους είδατε, τους είδατε… ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ!!!
Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου, ενώ είχα πάει να πάρω συνέντευξη (η οποία φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ) από το rhythm section των W.A.S.P., σχετικά με το άλμπουμ της νέας τους μπάντας, των Hotel Diablo, γιατί ως γνωστόν ο κύριος Durren σπάνια δίνει συνέντευξης σε περιοδικά στο διαδίκτυο…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...